Ara

Çağdaş Sanatlar Merkezi, Krişna Sanat Merkezi ve Ziraat Bankası Sanat Galerisi gezisinden

Ara

Okulumuz 50. Yıl Şehit Uhud Kadir Işık Anadolu Lisesinde  öğrenclerimizin  katılımıyla 3 Aralık "Dünya Engelliler Günü" Farkındalık Semineri gerçekleştirildi.

Kas

Cumhurıyetin 100.yılına özel olarak 50. Yıl anadolu lisesinde ilk kez Dünya Felsefe günü kutlandı.Filozof kılığına giren öğrencilerimiz tek tek sınıflara girip kendilerini tanıttı.Tüm öğrencilerimizi dünyaya Felsefi bir bakış atmaya  davet etti.

Kas

Bir ülkenin onur ve haysiyetini koruyarak, çağdaş ve örnek bir cumhuriyet haline getirilebileceğini bütün dünyaya gösteren ve bunu tarihe altın harflerle yazdıran büyük Atatürk!  Sen milletinin gönlünde ebedi yaşayacaksın.

Kas

Varlığımızın en kutsal temeli olan, Türk İstiklâl ve Cumhuriyetinin sonsuz bekçisiyiz. Bu karar, değişmez irademizin ilk ve son anlatımıdır. İstikbâlde, hiçbir kuvvet bizi yolumuzdan döndürmeyecektir.

Ağu

Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Projesi (ODAP), Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi (İKGPRO) vasıtası ile fonlanan bir teknik destek projesidir. Proje kapsamında öğretmen kılavuz kitapları gelerek telafi derslerimiz başlamıştır.

Kas

Okul Aile Birliği Seçimleri Yapıldı.

Ekm

• Cumhuriyetimizin 100. yılı,özgürlük, eşitlik ve kardeşlik içinde aydınlık geleceklere.

Ekm

Ankara'nın başkent oluşunun 100. Yılı hepimize kutlu olsun.

Ekm

Okulumuz öğrencileri Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları kapsamındaki "100. Yılda Her Sınıf 100 Ağaç Dikiyor" etkinliğinde yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı'nda Çankaya İlçesi Görsel Sanatlar Öğretmenleri  "YURTTA SULH CİHANDA SULH" Resim Sergisi

Şehitlerimizi Saygıyla Anıyoruz!

Ekm

Okulumuz velilerine 2023 2024 eğitim öğretim yılı başında yapılan orta öğretim yönetmeliğinde yapılan değişiklikler ve okul kuralları hakkında yaptığımız veli toplantıları ile  bilgi verildi.

May

Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ulaşması, Cumhuriyet tarihinde çok önemli bir yere ve anlama sahiptir. Kurtuluş Savaşımızın başlaması, gelişmesi ve nihayetinde zaferle sonuçlanması sürecinin ilk aşamasıdır. Sivas ve Erzurum Kongreleri, milli mücadelenin zafere ulaşacağı inancının gelişmesi 19 Mayıs 1919'da yeşermiştir. Kısacası 19 Mayıs'ı izleyen tarihler, Türk milletine zafer, özgürlük ve bağımsızlık yolunu açmıştır.

Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz ( K. Atatürk ).

Söz:Sıdıka Şen

Müzik:Salih Aydoğan