3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

Okulumuz 50. Yıl Şehit Uhud Kadir Işık Anadolu Lisesinde  öğrenclerimizin  katılımıyla 3 Aralık "Dünya Engelliler Günü" Farkındalık Semineri gerçekleştirildi.

Engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de her yıl çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda engelli vatandaşlarımıza fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Okulumuz 50. Yıl Şehit Uhud Kadir Işık Anadolu Lisesinde Spor Kulübümüzün katkısıyla öğrenclerimizin de katılımıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Semineri gerçekleştirildi.

Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir.

05-12-202305-12-202305-12-202305-12-2023

Yayın: 05.12.2023 - Güncelleme: 05.12.2023 14:21 - Görüntülenme: 104